Stress

Er du tæt på at gå ned med stress, eller er du allerede sygemeldt.
Har du brug for hjælp?

I en moderne verden rammes mange af stress. Oftest er det fordi presset udefra er for stort, eller fordi vi bliver ramt på vores værdier. Vi lever i en kompleks verden, hvor vores hjerner ikke kan følge med, og begynder at opfatte hverdagssituationer som potentielt farlige – akkurat som hvis ur- manden stod overfor sabeltigeren. Hjernen sender stresshormoner afsted, skærper vores sanser og gør os klar til at kæmpe eller flygte.

Her kan du læse om almindelige symptomer på stress:

Psykiske signaler:

Fysiske signaler:

Til dig, der er tæt på at gå ned med stress eller mistrives

Hvad er stress og hvornår er det stress. I bund og grund kan det være lidt ligegyldigt, hvad vi kalder det. Det primære er at du ikke behøver at gå rundt og have det dårligt.

Måske kan du nikke genkendende til noget af nedenstående.

Savner du hverdagsglæden?

Er din lunte for kort - snerrer du af ungerne?

Sover du dårligt? Føler du træthed/ udmattelsesfølelse?

Har du svært ved at overskue opgaverne?

Synes du tingene er uretfærdige?

Har du problemer med maven? Kvalme?

Har du hukommelses-/ koncentrationsbesvær?

Kan du svare ja til spørgsmålene eller nogle af dem?

Det kan være symptomer på stress.

Hvis du ønsker at gøre noget ved det, så læs mere her. Der er hjælp at hente.

Mange mennesker får på et tidspunkt brug for en håndsrækning for at komme videre i livet. Måske er livet lige nu ikke som du ønsker det? Måske har du selv kæmpet alt for længe og tænkt ”det går nok, jeg skal bare lige…”?

Det kan være en vigtig og afgørende beslutning at søge om hjælp. Det kræver også mod at skulle erkende, at stress også kan ramme dig. Men måske bliver det et af dit livs bedste beslutninger. At blive en endnu bedre udgave af dig selv. At få balance i livet. Måske har du i den sidste tid glemt at leve med dine værdier?

Du kan læse mere om kognitiv terapi her.

At læse dette, er allerede første skridt i den rigtige retning.

Samtaleforløbet mellem dig og mig

Det er ikke mængden af opgaver, men den måde vi forholder os til opgaverne på, der stresser os. Dette er oftest ubevidst for den enkelte. Gennem indsigtsgivende terapi får du mulighed for at identificere disse tanker og får rebskaber til at finde mere hensigtsmæssige måder at tænke og tackle hverdagens udfordringer på, sådan, at du kan klare det uden stress.

Gennem et tæt trygt og tillidsskabende forløb samarbejder vi i dit tempo. Med udgangspunkt i dine konkrete hverdagssituationer, finder vi din måde at tænke på, dine uhensigtsmæssige leveregler. Vi vender dem lidt på hovedet og finder andre mere rationelle måder at tænke på, der kan danne fundament for din udvikling.

Du kan læse mere om et individuelt samtaleforløb her.

Til dig, der er sygemeldt med stress

Langt de fleste – for ikke at sige alle, har brug for hjælp, til at komme op igen, efter at være gået ned med stress. Efter en periode med ro og samtaler hos din egen læge, kan og skal du igen begynde at foretage dig små aktiviteter i din hverdag. Men er det okay at gå en tur, når man er sygemeldt? Og hvad hvis jeg møder nogen jeg kender? Eller hvad er bedst for mig? Hvornår skal jeg besøge min arbejdsplads, og hvornår kan jeg begynde der igen? Alt dette løser vi i fællesskab. Mange tænker, det er det flovt og pinligt at gå ned med stress. Det er det ikke. De fleste der bliver ramt af stress, er oftest mennesker der ligger en ekstra stor indsats i at klare opgaverne på bedst tænkelige måde. Derfor kan det være svært at forstå og acceptere.

Det er også vigtigt at du får genetableret din normale døgn/søvnrytme og indtager regelmæssige måltider. Men frem for alt, er det vigtig at du får indsigt i, hvad det er, der har forårsaget din stress, blive den kvit og få rebskaber til at forebygge det ikke kommer tilbage, når du starter op på arbejde igen. Stress kan for nogle medføre angst og depression. Dette kan forebygges gennem et individuelt samtaleforløb. Stress handler ikke altid om mængden af de opgaver vi har, men den måde vi forholder os til opgaverne på.

Stress har sin egen formel

når kravene > de tilgængelige ressourcer

-er større end-

Hvad får du?

Det er ikke så farligt. Tværtimod.  Vi skal ganske enkelt arbejde med den måde du tænker om tingene på, og forholder dig til dine tanker på. ”Gør jeg det godt nok”, ”Er jeg god nok”, ”Hvad tænker de andre” eller lignende tanker der er dysfunktionelle for dig.

Professionel behandling

Med en uddannelse som kognitiv psykoterapeut, medlem af Dansk psykoterapeutforening og med mange års erfaring med behandling af mennesker med psykiske problemstillinger så som stress, angst og depression, kan jeg give dig en professionel behandling i et målrettet forløb. Den kognitive behandlingsform er evidensbaseret og den mest anvendte terapiform i hele den vestlige verden, og jeg har mange års erfaring med at få sygemeldte succesfuldt tilbage på jobbet efter et forløb med denne behandlingsform.