Lavt selvværd – selvværdsproblemer
Lavt selvværd ligger oftest til grund for stress, angst og depression. Det betyder, at du grundlæggende ikke synes du er god nok i visse situationer, eller at du er nødt til at overpræsterer for at slå til, eller for andre ikke skal tænke dårligt om dig. Det kan også være tanker om, ikke at du skal passe på ikke at dumme sig eller begå nogen fejl. Du mangler simpelthen evnen til at turde tro på din egen dømmekraft i forskellige situationer.
Gennem et individuelt samtaleforløb vender vi dine tanker, så du får troen på dig selv. Ofte er det ikke mange samtaler der skal til, for at du igen kan trives og udvikles i den rigtige retning. Modsat kan det, hvis du ikke ændrer på dine opfattelser, føre til stress, angst og depression.
Du kan ikke kontrollere hvilke tanker du får, men du kan lære at kontrollere hvad du kan gøre ved dem
Kontakt mig for at booke en tid.
Læs mere om lavt selvværd
Selvværd afspejler den måde, man opfatter og bedømmer sig selv på. Selvværd handler også om respekt, accept, forståelse og omsorg for sig selv – med andre ord: Hvordan vi har det med os selv. Kernen i lavt selvværd er, at man grundlæggende har en negativ opfattelse af sig selv – en negativ overbevisning om sig selv.
Lavt selvværd opleves oftest som:
At man ofte er meget selvkritisk (negativt selvbillede)
At man ofte fokuserer på sine svagheder, fejl og mangler
At man ofte føler sig uberettiget til at modtage andres kærlighed, opmærksomhed og accept
At man ofte føler sig skyldig
At man ofte får dårlig samvittighed
At man ofte bliver bedrøvet, trist og træt
At man ofte har vanskeligheder med at koncentrere sig
At man ofte har svært ved at træffe vigtige beslutninger
At man ofte overser sine styrkesider og ikke værdsætter de resultater, man opnår
At man ofte føler sig usikker og urolig
For at være glad og fungere optimalt må man have et positivt og nuanceret selvbillede. Man skal tro på, at man er i stand til klare sig tilfredsstillende i forskellige situationer i livet.